Web Analytics Made Easy - Statcounter

روپیه هند به‌عنوان بدترین ارز در بازارهای نوظهور آسیا با فرار وجوه سرمایه‌های خارجی از سهام این کشور، سالی پرفراز و نشیب را به پایان خواهد رساند.

به گزارش ایسنا به نقل از تایمز، ارزش روپیه در این سه ماهه ۱.۹ درصد کاهش یافت زیرا صندوق‌های جهانی ۴.۲ میلیارد دلار از سرمایه خود را از بازار سهام کشور هند خارج کردند که بیشترین میزان در میان بازارهای منطقه‌ای بر اساس اطلاعات در دسترس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خارجی‌ها سهام هندی را فروختند زیرا شرکت گلدمن ساکس (شرکت بانکداری و خدمات مالی آمریکایی چندملیتی) و نومورا هولدینگ (شرکت هلدینگ خدمات مالی و بانکداری ژاپنی) اخیرا چشم‌انداز خود برای سهام به استناد ارزش‌گذاری‌های بالا را کاهش دادند؛ در زمانی که نگرانی‌ها در مورد سویه اُمیکرون بازارهای جهانی را متلاطم کرده است.

رکورد بالای کسری تجاری و واگرایی سیاست بانک مرکزی با فدرال رزرو نیز بر نگرش انتقال روپیه تاثیر گذاشته است.

بی پراسانا، رئیس بازارهای جهانی، فروش، تجارت و تحقیقات در آی‌سی‌آی‌سی بانک بمبئی گفت: واگرایی سیاست‌ پولی و افزایش شکاف حساب‌ جاری باعث کاهش ارزش روپیه در کوتاه‌مدت شده است.

کاهش ارزش روپیه یک شمشیر دولبه برای بانک مرکزی هند است. کارشناسان انتظار دارد که روپیه تا پایان مارس به ۷۸ در هر دلار کاهش یابد و از پایین‌ترین رکورد قبلی ۷۶.۹۰۸۸ در آوریل ۲۰۲۰ سقوط کند.

روپیه قرار است در سال جاری در چهارمین سال متوالی زیان، حدود چهار درصد کاهش یابد.

خروج شرکت‌های خارجی از سهام منجر به سقوط شاخص اس‌اندپی بی‌اس‌ای در حدود ۱۰ درصد به زیر بالاترین رکورد ثبت شده در اکتبر شده است. با وجود آن، نسبت قیمت به سود یک‌ساله برای این شاخص نزدیک به ۲۱ است، به این معنی که فضا برای کاهش بیشتر سهام وجود دارد.

اوراق قرضه در این سه ماهه شاهد خروج ۵۸۷ میلیون دلاری آمریکا بوده است.

به گفته شرکت گلدمن ساکس، نقدینگی فراوان در سیستم بانکی که بخشی از آن توسط خرید دلاری بانک مرکزی هند (RBI) ایجاد شده ممکن است دخالت بانک مرکزی را به همان میزان در سال ۲۰۲۲ برای کاهش زیان روپیه سخت‌تر کند.

روپیه روز سه‌شنبه ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۷۵.۶۳ در هر دلار رسید که به کاهش افت اخیر کمک کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقتصادي روپیه هند ارز هند بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۹۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد به طوری که نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.

بانک مرکزی با انتشار آمارهای جدید از پایه پولی و رشد نقدینگی اعلام کرد: کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کل‌های پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی است. بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷.۰ هزار میلیارد ریال رسید.

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف پیش بینی شده

بر اساس این گزارش، نرخ رشد نقدینگی نیز طی یک روند نزولی از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که این امر، بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و حصول اهداف تعیین شده است.

بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸.۹ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود.

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

بدیهی است که کاهش رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل‌دهی به تورم، نقش مهمی را در کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی ایفا خواهد کرد.


کاهش قابل توجه شاخص های پول و شبه پول و انتظار کاهش تورم در ماه‎های آتی

مروری بر عملکرد اجزای نقدینگی حاکی از آن است که رشد پول (بخش سیال نقدینگی) در سال ۱۴۰۲ نیز بطور قابل توجهی کاهش یافته و از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسیده است.

در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالین اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار می‌رود که نرخ تورم در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت کند.


لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱، معادل ۲.۹ درصد کاهش یافته و به رقم ۷.۱۱۲ رسیده است.

در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تاثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره های زمانی آتی داشته باشد.

کد خبر 849585 برچسب‌ها اقتصاد - تورم خبر مهم بانک مرکزی نقدینگی

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • کاهش ۱۴ درصدی سود خالص آرامکوی عربستان
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • گزارش دیوان محاسبات از ترک فعل سازمان تامین اجتماعی
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید